Dom Pomocy Społecznej im. Józefa Gawła w Stalowej Woli

Specjalistyczne łóżka medyczne darem Fundacji TV Puls „Pod Dębem” dla Domu Pomocy Społecznej im. Józefa Gawła w Stalowej Woli.

Fundacja TV Puls „Pod Dębem” przekazała specjalistyczne łóżka  wraz z materacami dla Domu Pomocy Społecznej im. Józefa Gawła w Stalowej Woli.

Placówka im. Józefa Gawła w Stalowej Woli przeznaczona jest dla osób przewlekle somatycznie chorych. Podopieczni w skutek różnych nakładających się na siebie chorób nie są w stanie samodzielnie o siebie zadbać, poprawnie funkcjonować a nawet w poradzić sobie ze wstawaniem z łóżka.

Mieszkańcy Domu Pomocy Społecznej mają zapewnioną całodobową opiekę oraz pielęgnację. Pracownicy placówki dbają nie tylko o zdrowie pensjonariuszy, ale także o ich samopoczucie jak i komfort, aby czuli się w niej jak w domu.

Niezbędnymi rzeczami, które poprawiły wspomniany wcześniej komfort, są specjalistyczne łóżka wraz z materacami ufundowane przez Fundację TV Puls „Pod Dębem”. Są one zaopatrzone
w pilot, który służy do łatwej, elektrycznej regulacji wysokości oraz miejscowo m.in. na plecach i udach. Sprzęt jest łatwy w obsłudze nie tylko dla mieszkańców Domu Pomocy Społecznej, ale także dla jego pracowników, którzy na co dzień pomagają osobom zamieszkującym tą placówkę. Prostota obsługi tych łóżek objawia się również w tym, że ich konstrukcja opiera się na dwóch silnikach, które są zamontowane w szczycie. Łóżka są wygodne w użytkowaniu jak i w przenoszeniu, gdyż jego rama składa się z 4 elementów łączonych ze sobą.

„Mamy nadzieję, że łóżka te posłużą mieszkańcom Domu Pomocy Społecznej w Stalowej Woli przez długi czas. Ta akcja pokazuje nam wszystkim, że warto pomagać. Uśmiech, radość oraz komfort seniorów jest najlepszym owocem naszej pracy.” – podsumowuje Erin Dąbska Prezes Fundacji

Informacje dodatkowe:

Erin Dąbska, Prezes Fundacji „Pod Dębem”, dodaje: „Jesteśmy fundacją, która powstała po to, żeby dbać o godną starość ludzi w Polsce. Mam świadomość, jak wiele jest do zrobienia w tym obszarze, z jak wieloma kłopotami dnia codziennego borykają się dziś ludzie starsi, ich rodziny i opiekunowie. Nie rozwiążemy wszystkich problemów, ale dołożymy wszelkich starań, aby dzięki naszej działalności charytatywnej życie seniorów, o których społeczeństwo często zapomina, było lepsze”.

Erin Dąbska  objęła stanowisko Prezesa Fundacji jako wolontariuszka, dedykując swój czas i energię potrzebującym. Całe życie udziela się dobroczynnie. Czynnie wpiera organizacje charytatywne, uczestniczy i organizuje akcje dobroczynne wśród społeczności lokalnych Pomagała polskim rodzinom  w rozwiązywaniu ich codziennych problemów prowadząc m.in. program „No Problem” w TV Puls.

Fundacja TV Puls „Pod Dębem” powstała z inicjatywy Telewizji Puls w styczniu 2013 r. Fundacja pomaga placówkom opiekuńczym, medycznym, domom opieki społecznej, domom seniora oraz – w szczególnych przypadkach – osobom indywidualnym.

Zapraszamy na stronę fundacji: www.fundacjapoddebem.pl

Profil FB: fundacjatvpulspoddebem oraz Instagram: fundacjatvpuls