Pomoc indywidualna

Z wiosenną wizytą w domu Pana Henryka

Fundacja TV Puls „Pod Dębem” zakupiła lekarstwa i przedmioty codziennego użytku dla jednego ze swoich nowych podopiecznych – Pana Henryka.

Kontakt Pana Henryka z Fundacją TV Puls „Pod Dębem” zaczął się w momencie, gdy Pan Henryk zobaczył w Telewizji Puls spot Fundacji. Film okazał się na tyle sugestywny i przekonujący, że Pan Henryk postanowił napisać list do Fundacji, w którym dokładnie opisał swoją sytuację życiową. To była bardzo poruszająca historia: Pan Henryk mieszka w Warszawie i utrzymuje się z niskiej emerytury, przez co nie wystarcza mu pieniędzy na lekarstwa. A lista potrzebnych leków jest bardzo długa. Po dokładnej analizie sytuacji Pana Henryka Fundacja TV Puls „Pod Dębem” zdecydowała się objąć Go opieką i zakupić dla niego niezbędne leki oraz przedmioty codziennego użytku. W ramach podziękowań Pan Henryk zaśpiewał dla zespołu Fundacji polską wersję piosenki „Diana” Paula Anki.

„Dzięki takim chwilom jak te, seniorom chce się żyć, a na ich twarzach pojawia się uśmiech. Bardzo nas to cieszy, ale mamy jeszcze bardzo dużo do zrobienia. Seniorzy potrzebują pomocy w codziennym życiu, choćby wsparcia materialnego w zakupie leków i podstawowych przedmiotów codziennego użytku” – mówi Erin Dąbska, Prezes Fundacji TV Puls „Pod Dębem”.

Fundacja TV Puls „Pod Dębem” poza wspieraniem domów seniora i domów pomocy społecznej również indywidualnie wspiera seniorów.„Indywidualna pomoc dla seniorów jest bardzo ważna. Każdy może to uczynić w bardzo prosty sposób, na przykład wysyłając charytatywnego SMS-a pod numer naszej Fundacji lub wspierając nas poprzez dotacje” – dodaje Erin Dąbska, Prezes Fundacji.

Erin Dąbska, Prezes Fundacji „Pod Dębem”, dodaje: „Jesteśmy fundacją, która powstała po to, żeby dbać o godną starość ludzi w Polsce. Mam świadomość jak wiele jest do zrobienia w tym obszarze, z jak wieloma kłopotami dnia codziennego borykają się dziś ludzie starzy, ich rodziny i opiekunowie. Nie rozwiążemy wszystkich problemów, ale dołożymy wszelkich starań, aby dzięki naszej działalności charytatywnej życie seniorów, o których społeczeństwo często zapomina, było lepsze”. Erin Dąbska na czele Fundacji TV Puls „Pod Dębem” stanęła jako wolontariuszka, która pragnie poświęcić swój czas i energię potrzebującym.