Jasmin Wachowiak ekspertem Fundacji TV Puls „Pod Dębem”!

jasmin-twoj-pilates

Do grona ekspertów Fundacji TV Puls „Pod Dębem” dołączyła instruktorka pilatesu Jasmin Wachowiak, która swoją działalnością wspiera aktywność seniorów.

Jasmin Wachowiak z wykształcenia jest instruktorem gimnastyki korekcyjnej, a z powołania pedagogiem. Ruchem pomaga sobie i innym. Pracuje z każdą grupą wiekową: przedszkolakami, dorosłymi i seniorami. W wolnych chwilach tańczy i podnosi ciężary. Współpracowała z Klubami Seniora i Domami Opieki Społecznej. Jest autorką projektu Twój Pilates. Jako konsultant Fundacji TV Puls „Pod Dębem” w zakresie aktywności fizycznej seniorów Jasmin Wachowiak podkreśla, że możliwość wspierania Fundacji TV Puls „Pod Dębem” poprzez promowanie aktywności fizycznej ludzi w wieku dojrzałym jest jej naturalną potrzebą. – Chciałabym, by każdy senior mógł cieszyć się zdrowiem, pogodą ducha i szczęśliwym życiem o jak najwyższej jakości. Poprawianie kondycji psychofizycznej moich podopiecznych to cel moich działań. Każdy z nas zasługuje na dobrą i pogodną jesień życia” – mówi Jasmin Wachowiak. Ruch towarzyszył jej od dziecka, był i jest sposobem wyrażania siebie. Po wielu latach tańca Jasmin zdecydowała się na edukację związaną z jogą i fitnessem body&mind. Jako instruktorka wybrała prozdrowotną odmianę, w której nacisk kładzie na bezpieczną i świadomą pracę z ciałem. Praca instruktora to droga ciągłego samodoskonalenia. Szkolenia, które odbyła m.in. w Polsce i w Niemczech dotyczą m.in. Body Balance Pilates School Mat I, Mat II, Senior Pilates, Body Ball, Pilates Movement Open Mind Pilates School, Pilates Kobiet w ciąży i seniorów B.Janik-Forbes Open Mind, Functional Training Core 1c – Body Work.

Hasłem Fundacji TV Puls „Pod Dębem” jest slogan: „Pod Dębem znajdziesz pomoc, zrozumienie i godność”. Fundacja pomaga osobom starszym oraz ich rodzinom w opiece nad nimi.

Erin Dąbska, Prezes Fundacji „Pod Dębem”, dodaje: „Jesteśmy fundacją, która powstała po to, żeby dbać o godną starość ludzi w Polsce. Mam świadomość jak wiele jest do zrobienia w tym obszarze, z jak wieloma kłopotami dnia codziennego borykają się dziś ludzie starzy, ich rodziny i opiekunowie. Nie rozwiążemy wszystkich problemów, ale dołożymy wszelkich starań, aby dzięki naszej działalności charytatywnej życie seniorów, o których społeczeństwo często zapomina, było lepsze”. Erin Dąbska na czele Fundacji TV Puls „Pod Dębem” stanęła jako wolontariuszka, która pragnie poświęcić swój czas i energię potrzebującym. Jest Amerykanką, która mieszka w Polsce od 1991 roku. Mężatka, mama dwójki dzieci. Życie w Polsce, w zupełnie innej niż amerykańska kulturze, konieczność posługiwania się językiem polskim na początku były dla niej dużym wyzwaniem, z którym jednak szybko sobie poradziła. Przez 7 lat prowadziła własny biznes. Była zaangażowana w działalność charytatywną, wspierała organizacje charytatywne, uczestniczyła i organizowała akcje dobroczynne wśród społeczności lokalnej. Prowadziła program ‘No Problem’ w TV Puls, którego celem było pomaganie polskim rodzinom w rozwiązywaniu ich codziennych problemów.

Fundacja TV Puls „Pod Dębem” powstała z inicjatywy Telewizji Puls w styczniu 2013 r. Fundacja pomaga placówkom opiekuńczym, medycznym, domom opieki społecznej, domom seniora oraz – w szczególnych przypadkach – osobom indywidualnym.