W tym odcinku projektu „Sieć Pokoleń – Bezpieczny Senior online” skupimy się na niezwykle istotnej tematyce – jak dbać o swój dobrostan. Dowiemy się, między innymi o sposobach na zadbanie o naszą kondycję psychiczną. Będziemy rozmawiać z Panią psycholog Magdaleną Marciniak o radzeniu sobie z emocjami i wyzwaniami, które mogą pojawić się w późniejszych latach życia. Podzielimy się też sprawdzonymi technikami, które pomogą utrzymać równowagę i pozytywne podejście do życia. Poruszymy również zagadnienia dotyczące: – dbania o dobrostan psychiczny, fizyczny i społeczny; – wpływu odżywiania na całe ciało i nastrój; – motywacji i wytrwałości w dążeniu do celu, który przed sobą postawiliśmy. W tym odcinku weźmie też udział gość specjalny, Pani Ania Kaczorowska – Holistyczna Terapeutka Ciała, która opowie o aspekcie fizycznym naszego dobrostanu i podpowie, jak o niego dbać. Zapraszamy serdecznie do oglądania!