W ubiegłym roku zdiagnozowaliśmy problem w Domu Pomocy Społecznej w Sandomierzu, który jest jednym z 15-stu DPS-ów, pozostających pod stałą opieką Fundacji. Sandomierski DPS jest placówką stacjonarną dla osób w podeszłym wieku, w której obecnie mieszka blisko 100 osób. Ponad połowa z nich porusza się na wózkach inwalidzkich lub w asyście. Do tej pory nie mogli korzystać z terenu zielonego przy budynku. Dlatego postanowiliśmy pomóc i umożliwić mieszkańcom swobodny dostęp do ich ogrodu. Fundacja kupiła i zleciła montaż windy, a w ubiegłym tygodniu odbyło się jej uroczyste przekazanie do użytku.

„Bardzo się cieszę, że ten wymagający, a jednocześnie wyjątkowo potrzebny projekt udało nam się zrealizować. Dzięki windzie w sandomierskim DPS-ie, Seniorzy poruszający się na wózkach inwalidzkich w końcu będą mogli zejść do pełnego kwiatów i zieleni nowego ogrodu! To wszystko nie byłoby możliwe bez wsparcia naszych Darczyńców, którzy przekazali 1% podatku na działania Fundacji. Serdecznie dziękujemy!” – mówi Erin Dąbska i dodaje:

„Przed nami wciąż wiele pracy, na realizację czekają kolejne projekty, które pomogą naszym Podopiecznym w codziennym funkcjonowaniu”.

Serdecznie zachęcamy do obejrzenia spotu Fundacji, w którym można zobaczyć montaż windy i szczęśliwych z otrzymanego daru sandomierskich Seniorów: https://www.youtube.com/watch?v=XuxktucAvQI