Sprzęt medyczny na rzecz Oddziału Psychogeriatrycznego Szpitala im. Dr. Józefa Babińskiego w Krakowie.

Jest nam niezwykle miło poinformować, że dzięki środkom pochodzącym z 1% podatku dochodowego od osób fizycznych za 2018 rok, po raz pierwszy w historii naszej działalności przekazaliśmy sprzęt medyczny na rzecz szpitala ? A dokładnie na rzecz Oddziału Psychogeriatrycznego Szpitala im. Dr. Józefa Babińskiego w Krakowie.

Placówka otrzymała od nas 5 nowych łóżek, 5 szafek nocnych oraz aparat do terapii manualnej. Jak zwykle podejmując decyzję o wyborze sprzętu, kierowaliśmy się tym, aby w stopniu, w jakim to oczywiście możliwe, uniezależniał pacjenta od pomocy personelu medycznego, ale i odciążał pielęgniarki w ich ciężkiej pracy. Stąd np. szafeczka z dodatkowym, bocznym blatem – dającym możliwość samodzielnego spożycia posiłku przez pacjenta – oraz łóżko wyposażone w sprężynę gazową. Dzięki niej, regulacja oparcia pleców pacjenta odbywa się automatycznie, co najprościej mówiąc, oszczędza kręgosłupy pań pielęgniarek.