W ramach wspólnej inicjatywy zatytułowanej „Sieć Pokoleń – bezpieczny Senior online”, T-Mobile Polska S.A. i Fundacja TV Puls „Pod Dębem” po raz kolejny przekazały laptopy mieszkańcom dwudziestu Domów Pomocy Społecznej. Projekt obejmuje również szkolenie Seniorów z obsługi laptopów i poruszania się w świecie nowoczesnych technologii oraz wirtualne spotkania z psychologiem.

Akcja „Sieć Pokoleń – bezpieczny Senior online” została zainicjowana w lutym 2021 z myślą o problemie wykluczenia cyfrowego Seniorów. Rozszerzeniem tegorocznej edycji jest seria spotkań on-line z psychologiem, koordynowana przez Fundację TV Puls „Pod Dębem”, na których poruszane są zagadnienia istotne dla Seniorów.Na 10 spotkań „na żywo” on- line zapraszamy w trzecią środę miesiąca na kanale Facebooka oraz You Tube Fundacji, aż do sierpnia 2023 włącznie.

Akcja, którą zainicjowała nasza Fundacja wraz z Partnerem – T-Mobile Polska S.A. – pokazała, że Seniorzy interesują się cyfrowym światem, chcą poznawać nowe media i pewnie w nich funkcjonować. Internet to dla Podopiecznych naszej Fundacji nierzadko jedyne okno na świat. Jestem dumna, że po raz drugi ruszamy z projektem, który – mamy nadzieję – znacząco wpłynie na poprawę samopoczucia naszych Podopiecznych. – powiedziała Erin Dąbska, Prezes Fundacji TV Puls „Pod Dębem”.

Wszystkie odcinki spotkań z psychologiem znajdziecie pod tym linkiem https://fundacjapoddebem.pl/akademia/